Hengelåsen til bommen ved hovedveien kommer på plass i løpet av få dager. De andre banene i dalen har hatt en uønsket aktivitet den siste tiden. Det er ønskelig at bommen holdes låst utenom vanlige åpningstider, søndag og om morgene. Kommer du utenom normale åpningstider og bommen er låst, skal denne låses igjen med en gang.

sponsor 2015

Bergen Leirdueklubb arrangerte 10 Mai NM i dobbeltrap. Gullmedaljevinner og Norgesmester i Seniorklassen ble Geir Wemmestad-Haaland. Gullmedaljevinner og Norgesmester i juniorklassen ble Henrik Fylling.

Gullvinnere og Norgesmestere lag ble Brunlanes SPortskyttere. Trykk her for å se Resulateter fra NM Dobbeltrap
Til NM 2015 har Bergen Leirdueklubb fått flere sponsorer med på laget. Vi vil takke våre sponsorer for bidraget til NM 2015

 

Dobbeltrap NM2015 50L1003750L1003411

Dobbeltrap NM2015 27

Bergen Leirdueklubb har fått tildelt Dobbeltrap 10 mai 2015 og OL trap 1-2 August 2015 OBS dato er endret!!

I denne forbindelse er det satt opp følgende program.

Dobbeltrap

08. mai 2015 Trening

09. mai 2015 vanlig dobbeltrap stevne

10. mai 2015 NM Dobbeltrap

OL-trap

24. Juli 2015 Trening OL Trap

1-2 August 2015 NM OL Trap

Begge stevnene blir holdt på Åsane Skytesenter, påmelding har nå startet http://www.leirdue.net/?klubb=1220 finn rett stevne på venstre side.

Under finnes litt info om overnatting, annen informasjon kommer seinere. Begge NM foregår midt i turistsesongen, anbefaler å bestille overnatting tidlig.

Hotell

Åsane skytesenter har avtale med følgende hotell under NM. Alle ligger i Bergen Sentrum, og man må beregne ca 20 min kjøretid til Skytesenteret. Ingen rom er bestilt, ønsker du flere dager i Bergen, kontakt hotellet så får du en god pris. Nevn ved bestilling at du skal delta på NM ved Åsane Skytesenter.

Scandic Ørnen

Åpnet i 2014, helt nytt hotell, ligger ved Bystasjonen i Bergen sentrum. Flott hotell.

Adresse: Lars Hillesgate 18, 5008 Bergen

Telefon: +47 55 37 50 00

www.scandichotels.no

8-10 mai 2015

Enkeltrom inkludert frokost 1290.-

Dobbeltrom inkudert frokost 1495.-

1-2 August 2015

Enkelterom inkludert frokost 995.-

Dobbeltrom inkludert frokost 1195.-

Scandic Byparken

Ligger i Bergen sentrum, parkering i nærheten av hotellet.

Adresse: Håkonsgaten 2, 5015 Bergen

Telefon: + 47 55 3 90 80

www.scandichotels.no

8-10 Mai 2015

Enkeltrom inkludert frokost 1195.-

Dobbeltrom inkludert frokost 1395.-

1-2 August 2015

Enkeltrom inkludert frokost 895.-

Dobbeltrom inkudert frokost 1095.-

Camping

I og utenfor skytebanens åpningstid er det ikke mulig å campe på skytebanens område. Strømnettet har ikke kapasitet for tilkobling til strøm eks bobiler. Utenom banens åpningstider vil bomen ved E 16 være stengt. Dette er felles bom for tre skyteanlegg på området. Bomen låses 15 minutter etter stengetid.

Det er lite campingplasser og hytter i området, ønsker du/dere å leie hytte/plass kan det være lurt å bestille i god tid.

Grimen motell & camping

Har flere campinghytter med varierende størrelse og ca 35 plasser for telt, bobiler og campingvogner.

Adresse: Hardangervegen 265. 5226 Nesttun

TLF +47 10 25 90

www.grimencamping.no

Lone Camping AS

Har hytter, leiligheter, og plass til telt, bobiler og campingvogner.

Adresse: Hardangervegen 697, 5268 Haukeland

Telefon + 47 55 39 29 60

www.lonecamping.no

 

Åsane jeger og fiskerforening har alltid mye forefallende arbeid vi trenger hjelp med. Har du krefter og kompetanse til å bidra så håper vi du tar kontakt med en på skytebanen.

Arbeidsoppgaver som skal gjøres er:

Vei og gravearbeid:
Fikse veien
Grøfter må forbedres, dreneringsrør?
Veier rundt compact må jobbes med, duk og grus må legges.
Grave grøft til kabler på skeetbanen og jegertrap.

Skeetbanen:
Støyvegg må "pusses opp"og males.
Duk over leca langs støyveggen og bark legges på
Skeettårn må males ferdig.

Jegertrap:
Grave ned rør til kabler.
Bunker trenger ny luke og dør.
Fikse jegertrap døren.

Duehus:
Lage hyller, opprydding i verktøy og inventar
Hyller som i bunker: 12 000 kr, evt bygge nye.
Lage arbeidsbenk hvor det ikke blir hyller.

Kiosk:
Taket lekker og må fikses. Bygge skråttak.
Legge nytt gulv Nye takplater må på plass og male.
Terrasse må oljes en gang til.
Vi må legge nye takplater på vanntank.

Kontor:
Nedfellbar trapp til loftet må lages / bestilles
Vegg - sårene i resepsjon kan fikses og males.
Nytt våpenstativ

Rypebane:
Trappene må festes bedre
Takstolen i forkant av kastemaskinene må festes.
Lik benk og våpenstativ som i compac må lages

Traptårn:
Montere lys.

Riflebane:
Bygge flere skivehus for jaktfelt
Legge ny el kabel til til grav via 50m bane

Grunnarbeid
50m bane

Generelt:
Opprydding og maling på hele anlegget

Leirdueskyting startet opprinnelig i jaktmiljøer i Sentral-Europa med konkurranseskyting mot levende duer. I 1963 ble denne formen for skyting forbudt i internasjonal konkurranse. Duene ble erstattet av leirduer som slynges ut av kastemaskiner.
 
I OL konkurreres det i skytegrenene Olympisk trap, Olympisk dobbel trap og Olympisk skeet, og Internasjonalt konkurreres det i F.I.T.A.S.C. Sporting. Nasjonalt og nordisk konkurreres det også i øvelsen Nordisk trap.
 
I trap -øvelsene kastes duene fra maskiner plassert i en grav under bakkenivå. Utkastingen kan virke tilfeldig, men maskinene er innstilt i samsvar med gitte tabeller.
 
I Skeet -øvelsen kastes duene i et fast mønster fra et høyt og et lavt tårn.
Leirdueskyting anses ikke som presisjonsøvelser sammenlignet med f. eks rifleskyting, men det settes store krav til kroppsrytme, konsentrasjon og reaksjonsevne.
 

Norges jeger og fiskerforbund

 
Jegertrap
Dette er den vanligste leirduegrenen i Norge. Baner finnes over hele Norge og mange jeger - foreninger disponerer slike. Banen er utstyrt med en kastemaskin som står under bakkenivå 10 meter foran standplass 3. Leirduene sendes innenfor en 45 graders vinkel og skytterne står i en halvmåne bak kastemaskinen. Det er kun tillatt å skyte ett skudd pr due og laget roterer etter totalt 5 skudd pr. standplass. Skytterne står med haglen i "jeger - posisjon" med kolben i hoftehøyde. Duene kan ha opp til to sekunder forsinkelse og skytteren kan ikke bevege våpenet før leirduen kommer til syne. Det kan benyttes hagle i kal 20 - 12, og med 24 grams stålladning. Jegertrap har klasseinndelinger, både etter alder og skytenivå. Det skytes fra 25 - 100 skudds stevner og det konkurreres i Jegertrap over hele Norge med NM som sesongens høydepunkt.
 
Leirduesti
Dette er jegerens gren! Leirduesti har ingen fast baneoppsett og kastemaskiner plassers hvor det ønskes. Duene sendes i forskjellig avstander, høyder og vinkler og ingen baner er like. Skytterne står med haglen i "jeger - posisjon" med kolben i hoftehøyde. Først skyter alle på en singel due og da kan det skytes to skudd på duen. Deretter en dublé på report som er to enkeltskudd, hvor due nr. to kommer når den første duen er skutt. På siste dublé kommer begge duene samtidig. Det kan benyttes hagle i kal 20 - 12, og med 24 g stålladning.
 
Nordisk jaktskyting
Her kombineres følgende grener som jegertrap, sporting, løpende elg (rifle) og stillestående rådyr (rifle). Dette er en skyterkonkurranse for den som vil beherske både hagle og rifle.
 

Norges Skytterforbund

 
Nordisk trap
Dette er den skandinaviske utgaven av jegertrap, og arrangeres i NSF`s regi. Banene er identiske, men med noen små regelforskjeller. Det konkurreres over hele Skandinavia, men sporten domineres av nordmenn og svensker.
Det skytes 50 - 100 - 200 og 500 skudds stevner. NM, landskamp og Nordisk Mesterskap (arrangeres annet hvert år) er sesongens høydepunkter.
 
Autotrap
Dette er en enkel form for OL -trap, der duehastighet og skytestilling er lik. Banen er utstyrt med en kastemaskin som står under bakkenivå 15 meter foran standplass 3. Duene sendes innenfor en 60 graders vinkel og varierer inntil 3 meter i høyde. I auto trap skytes det med 24 g blyhagl. Menn skyter 125 skudds + 25 skudd finale og kvinner skyter 75 + 25 skudd finale på stevner.
Det arrangeres både NM og EM i autotrap.
 
Olympisk trap
Dette er en OL-gren, og regnes for leirduesportens "formel 1". OL trap er utstyrt med 15 kastemaskiner som står under bakkenivå 15 meter foran skytteren. Duene kommer ut fra en av de tre maskinene som til enhver tid er foran standplass. Her kastes duene ut i en høy hastighet og de flyr 76 meter (+ - 1 m) før de når bakken. Skytterne står med hagla montert i ferdig skytestilling ved hvert opprop. Skytteren kan bruke to skudd pr. due. Det roteres etter hver due og laget har 6 skyttere. I OL trap skytes det med 24 g blyhagl.
Menn skyter 125 skudds + 25 skudd (finale) og kvinner skyter 75 + 25 (skudd) finale på stevner. Det arrangeres både NM, EM, VM, OL og Worldcup i OL trap.
 
Dobbeltrap
Her sendes det opp to duer samtidig. Det er tre maskiner foran standplass 3 som brukes. Skytterne står med hagla montert, 15 meter bak kastemaskinene. Det skytes serier på 50 skudd. I dobbelt trap skytes det med 24 g blyhagl. Det konkurreres lite i sporten i Norge, men finnene og svenskene er gode.
Det arrangeres både NM, EM, VM, OL og Worldcup i Dobbelttrap.
 
Olympisk skeet
OL Skeet består av en bane med et høy hus og et lav hus. Standplassene går i en halvsirkel fra tårnene og hele laget skyter fra samme standplass før det roteres. På standplass 1, 2 og 3 skytes først en singel høy, så skytes en dublé høy – lav. På standplass 4 skytes først en singel høy, så en singel lav. Det skal lades med to skudd og våpenet skal ikke åpnes mellom oppropene. Deretter skytes en dublé høy – lav og tilslutt en dublé lav – høy. Fra Standplass 5 og 6 skytes en singel lav, så en dublé lav – høy. På standplass 7 skytes en dublé lav – høy. På standplass 8 skytes først en singel høy, så snur skytteren seg med ryggen til publikum, lader på nytt og skyter en singel lav. På alle single duer skal det kun lades med ett skudd (unntatt standplass 4). I OL Skeet skytes det 24 g blyhagl. Det arrangeres NM, EM, VM, OL og Worldcup i OL skeet.
 
Compac sporting
Compac sporting har 5 standplasser på banen, og det blir skutt på duer i forskjellige avstander, høyder og vinkler og ingen baner er like. Først skyter alle på en singel due. Deretter skytes en dublé på report som er to enkeltskudd, hvor due nr. to kommer når den første duen er skutt. På siste dublé kommer begge duene samtidig. På single duer kan det skytes to skudd.
 
F.I.T.A.S.C. Sporting
Dette er den internasjonale formen for sporting. Her skytes det på leirduer fra ulike standplasser og baner. Duene sendes ut i varierende vinkler, høyder og avstander og ingen baner er like. Skytterne står med haglen i utgangsposisjon 25 cm under skulder. I F.I.T.A.S.C. sporting skytes det med blyhagl opp til 28 g og skytteren kan bruke 2 skudd på single duer.
Det arrangeres EM og VM i Sporting.
Riflebanen er den første banen du kommer til i vår dal. Det er det røde huset på
venstre side over den store parkeringsplassen. Riflebanen er drevet på dugnad og
er åpen 2,5 time i uken i vinterhalvåret og 5 timer i uken i
sommerhalvåret.
 
Riflebanen inneholder en entréhall med en liten
serveringsluke, et oppholdsrom med kjøkken, spisestue og sofa, en støysluse og
ti seperate skyte-standplasser. Du får skyte på skiver eller løpende elg med
elektronisk anvisning. Skivene består av en hjortemål eller en
sirkel.
 
Når du kommer på riflebanen skal du henvise deg i luken hvor du
betaler og mottar en kølapp. Når det er din tur så vil du bli henvist til en
ledig standplass av en skyte leder. Du kan begynne å skyte når du mottar klar
signal. Skyte leder skal kontrollere våpenet ditt før du får forlate
standplassen.
For å komme til haglebanen må du kjøre helt opp til enden av dalen. På haglebanen finner du våre to ansatte og banen holder åpen 5 dager i uken, hver uke, hele året. 
Haglebanen består av et kontorhus, varmestue med kiosk og 5 forskjellige skytebaner med forskjellige utfordringer. 
Når du kommer på haglebanen henvender du deg på kontoret hvor du får kjøpe skudd og runder med leirduer. Banen er åpen for alle og du kan selv velge hvilken av forskjellige skytebanene du ønsker å gå på.
 
Jeger / Nordic trap og Auto trap banen
Ligger rett utenfor klubbhuset. Banen har tak og flomlys for alle vær og lysforhold. Banen har akustisk system som tillater deg å skyte alene eller i gruppe opp til 5 personer.
Jegertrap er den mest vanlige leirdue skyting disiplinen i Norge som simulerer rypejakt. Banen består av en kastemaskin som står 10m foran deg. Leirduene sendes fra deg til en avstand på 45 m og opptil 90 graders vinkel med konstant høyde. Konkurranser skytes under Norges jeger og fisker forbunds (NJFF) reglement.
Nordic trap er identisk til jeger trap bortsett at leirduene kan ha opptil ett sekunds forsinkelse før de slippes. Konkurranser skytes under Norges skyte forbunds (NSF)reglement.
Begge disiplinene tillater kun ett skudd per leirdue i konkurranse.
 
Auto trap består av en kastemaskin som står 15 m foran deg. Leirduene sendes fra deg til en avstand på 76m og opptil 90 graders vinkel og en høydevariasjon på 1 - 3 m. Dette er en mye raskere internasjonal disiplin som skytes med blyskudd. Du kan skyte to skudd på hver due. Konkurranse skytes under NSFs reglement.
 
Skeet banen
Denne banen ligger nord for jegertrap banen. Dette er en olympisk bane. Den består av to tårn 40m fra hverandre med en kastemaskin i hver. Duene er skutt i kombinasjon som single eller doble duer fra 8 standplasser som ligger i en semi - sirkel. Denne disiplinen tillater deg å bruke blyskudd. Konkurranser skytes under NSF, International shooting sports federation (ISSF) og Olympisk reglement.
 
Sporting baner
Sporting er den mest realistiske jakttreningen du kan få. Vi har mange forskjellige sporting baner, noen med tak og lys. Her har du muligheten til å trene alle mulige skudd du kan treffe på ute på jaktmarkene. Vi har tre permanente baner, en for compact sporting, en for rypejakt og en for skogsfugljakt. Gjennom vår, sommer og høst sesongen lager vi flere små og store utfordringer du kan bryne deg på. Normalt har vi opptil 20 maskiner ute i terrenget som du kan "leke med". Vi holder konkurranser som Leirduesti og FITASC internasjonal sporting hvor vi bruker kombinasjoner av disse maskineneog andre.
bergen leirdueklubb to linjerwebBergen Leirdueklubb ble stiftet i 2002 og har 100 medlemmer. Klubben er underlagt Norges Skytterforbund og er organisert gjennom Åsane Jeger og Fiskerforening. For å delta på stevner i regi av Norges Skytterforbund må man være medlem av en forening tilknyttet Norges Idrettsforbund.

Dette gjelder følgende skytedisipliner: OL-skeet, OL-trap, Nordisk trap, Autotrap, Dobbeltrap og FITASC Sporting.

Lyst å bli medlem?
Innmelding I Bergen Leirdueklubb/ Bergen Clay Target Club gjøres ved å opprette en bruker og sende søknad om medlemskap i min idrett: https://minidrett.nif.no/

Når medlemskapet er akseptert vil BLK komme i oversikten over deres medlemskaper inne på din profil. Faktura for medlemsavgift vil gjøres klart til utskrift eller kan betales i betalingsløsning inne i min idrett etter hvert.

Funksjon
Navn
Epost
Telefon
Periode
Leder
Stian Hajem Skaar
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
458 00 907 2 år
Nestleder
Are Martinsen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
959 33 562
1 år
Kasserer
Bjarte Grimen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
900 49 352
2 år
Styremedlem
Geir Heggertveit
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 920 36 024 1 år
Varamedlem
Ulrik Lund
epost 918 43 986 1 år
Varamedlem
Claudio Melo
epost   1 år

Åsane Jeger og Fiskerforening er en lokalforening under Norges jeger og fiskerforbund. Foreningen har siden stiftelsen i 1984 vokst til en medlemsmasse på 1300 medlemmer (2012) og er den største lokalforeningen i Hordaland og en av de største i hele Norge.


Foreningen jobber for at medlemmene får et godt tilbud om jakt og fiske, og har et trenings og samlingssted til å dyrke sine interesser.


Vi har etablert skytesenter i Jonahola, Svartebotn som ligger mellom Åsane og Indre Arna. Det tar kun 10 minutter med bil fra Bergen sentrum og avkjørselen fra E16 er merket "Skytebane". Klubbhuset og skytebanene har kanskje Norges beste tilgjengelighet mht. åpningstider for våre medlemmer og gjester, med åpent 5 dager i uken gjennom hele året.


På skytesenteret behøver ingen å være medlem for å skyte, både store og små hjertelig velkommen. Leirduebanen har en fast ansatt driftsleder og fast ansatt foreningssekretær som tar imot alle besøkende. Kurs tilbys kontinuerlig for de som aldri har skutt før eller som ønsker å forbedre sine skyteferdigheter. De fleste av våre leirduebaner har overbygd standplass og flomlys som tillater oss å skyte uavhengig av årstid, vær- og lysforhold. Foreningen har nybygget riflebane åpnet høsten 2004.Vår riflebane har overbygget standplass hvor du kan skyte på 100 meters skiver og på løpende elg, begge med elektronisk anvisning. Banen er drevet på dugnad og holder åpent 2 kvelder i uken sommerstid, og en kveld i uken vinterstid.


Foreningen tilrettelegger også for skyting som alternativ sosial aktivitet for ulike virksomheter i forbindelse med blåturer, firmaarrangement og teambuilding. Vi har også bedriftsidrettslag, speideren, ungdomsskoler, videregående skoler, idrettsskoler, spesialskoler og konfirmantgrupper som er ivrige gjester. I henhold til aktivitet er vi den mest aktive skytebanen i Norge. Vi arrangeres konkurranser og stevner en rekke helger i året og våre medlemmer deltar aktivt på stevner rundt i Norge. Vi har ingen aldersgrense for å skyte selv om barn bør være store nok til å holde og tåle påskjenningen ved skytingen.


Vi kurser mange førstegangsjegere gjennom våre jegerprøvekurs hvert år. Å jakte i klubbens jaktterreng er et naturlig sted å begynne for nye jegere som ønsker å komme seg på jakt. Foreningen disponerer egne jaktterreng og er stadig på jakt etter å utvide våre tilbud.


Som medlem av Åsane jeger og fiskerforening blir du medlem i vestlandets største lokalforening.


Alle medlemsfordeler hos NJFF Medlemsbladet jakt og fiske Rabatt på skytesenter Rabatt på jegerprøvekurs Tilgang til storviltjakt Tilgang til småviltjakt


Lyst å bli medlem?

Send epost:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Jaktfelt
Skyting med rifle mot stillestående viltmål på ulike avstander oftest fordelt med 5 skudd på 6 ulike poster. Skytingen foregår ofte ute i terrenget, og skytestillingene som benyttes er liggende, sittende og stående
 
Løpende Elg
Skyting med rifle mot stillestående og bevegelig elgfigur på 100m avstand. Det skytes 5 skudd sittende og 5 skudd stående mot stillestående figur, samt 10 skudd mot løpende elg.
 
Nordisk Jaktskyting
I grenen Nordisk jaktskyting skytes fire disipliner, to med hagle og to med rifle. Det arrangeres årlig et stort antall stevner i de ulike grenene, med norgesmesterskap som årets høydepunkt, arrangert av Norges Jeger- og Fiskerforbund. (Jaktsti utgår som NM-gren etter 2005.) I Nordisk jaktskyting arrangeres det årlig et nordisk mesterskap som går på rundgang mellom de nordiske landene.

 

Ta Jegerprøven på en uke hos Åsane JFF!

Jegerprøven på én uke, 5 samlinger. 

Alle våre kurs begynner en TIRSDAG og har følgende oppsett:
TIRSDAG:  Teoriundervisning i klasserom fra KL. 17:30 – 23:30
ONSDAG:  UTEDAG på skytebanen fra KL. 17:30 – 20:30
ONSDAG:  Teoriundervisning i klasserom fra KL. 20:30 – 23:30

ToRSDAG:  Teoriundervisning i klasserom fra KL. 17:30 – 23:30
freDAG:  Teoriundervisning i klasserom fra KL. 17:30 – 23:30
lørDAG:  utedag på skytebanen m/EKSAMEN fra KL. 08:30 – 15:00

*Husk gode klær og vanntette sko til utedagene.

Jegerprøven

Jakt og fangst krever kunnskap om jaktbare arter, skytevåpen, fangstredskap, human jakt og regelverk. Nye jegere må derfor ta jegerprøven. Fra det kalenderåret du fyller 14 år kan du delta på opplæringsjakt.

Alle som er fylt 16 år, og som ikke er registrerte i Jegerregisteret, må bestå jegerprøven før de utøver jakt eller fangst. Prøven består av et obligatorisk kurs og en elektronisk eksamen. Det obligatoriske kurset er på 30 timer, og du kan avlegge eksamen fra det kalenderåret du fyller 14 år.

Jegerregisteret

Etter å ha gjennomført jegerprøvekurs, og bestått eksamen, blir du registrert i Jegerregisteret. Det gir deg rett til å utøve selvstendig småviltjakt og -fangst, dersom du er fylt 16 år. Du kan utøve selvstendig storviltjakt fra du er fylt 18 år.

Personer som er fast bosatt i utlandet trenger ikke å avlegge jegerprøven, mot at de fyller vilkårene for å drive tilsvarende jakt i hjemlandet.

Jegerprøveeksamen og eksamensgebyr

Åsane JFF avholder selv elektronisk eksamen. Denne tilgangen er delegert og tilrettelagt fra Bergen kommune/Grønn etat, som har ansvaret for å gjennomføre elektronisk eksamen innen sin kommune.

Den som skal gå opp til eksamen må betale en eksamensavgift til Miljødirektoratet (i tillegg til kurspris), samt at man må registrere seg som jegerprøvekandidat. Alle kandidater  registrere seg som jegerprøvekandidat for å få tilgang til «Min side» og den elektroniske betalingsløsningen for jegerprøvegebyr. Det er et absolutt krav for å få tilgang til eksamen at alle kandidater registrerer seg og benytter den elektroniske betalingsløsningen. Informasjon om dette finner du på siden For kandidater.

Miljødirektoratet har laget et informasjonsskriv som veileder deg gjennom hvert steg. Informasjonsskrivet finner du på denne siden.

VIKTIG!!!
Jegerprøvegebyret er en eksamensavgift som være betalt, og registrert som «betalt» på Miljødirektoratets konto før vi kan melde deg opp til eksamen.

Det er kun mulig å betale jegerprøvegebyret via Miljødirektoratet sin elektroniske betalingsløsning.

Jegerprøvegebyret betales via «Min side». For å få tilgang til «Min side», må du først registrere deg fra kandidatsiden på jegerproveeksamen.no: http://www.jegerproveeksamen.no/for-kandidater/

Klikk på knappen "Registrering som jegerprøvekandidat" for å gjennomføre registreringen.

OBS!!! Hvis du ønsker å ta eksamen hos oss, du velge BERGEN som kommune når du registrerer deg, uavhengig av hvor du bor.

Du får deretter tilsendt brukernavn og passord på SMS og e-post for å logge deg inn på «Min side» på: www.jegerprøveeksamen.no/logg-inn

Ta vare på brukernavn og passord for pålogging til eksamen på eksamensdagen.

Læremidler

Det er utarbeidet flere lærebøker som blir brukt i forbindelse med jegerprøven:

1. Den nye jegerprøveboka (svart omslag). Denne selger vi for kr 420 under kurset.
2. Jegerprøven med Norges Jeger- og fiskerforbund (bilde av en person som holder opp en rype på coveret).

Du kan evt. kjøpe bøkene i bokhandelen/på nett, eller låne dem på biblioteket.

Du finner mer utfyllende informasjon om jegerprøven i vårt rundskriv om utøvelse av jakt, felling og fangst (se høyre marg). Tre av jegerprøvens ni samlinger finnes som e-læring, altså Internettbasert læring. Lenke til disse finner du i høyremargen.

Nyttige lenker:

- Kurslokalet finner du ved å klikke HER
- Ta en testeksamen, klikk HER (klikk på "For kandidater" og så "Ta en eksempelprøve nå"). Det anbefales på det sterkeste å trene på denne frem mot eksamen.

JEGERPRØVEKURS

Vår 2018 Uke Oppstartsdato Ansvarlig  Påmelding
Kurs 1  Uke 6 06.02.2018 Thomas  Kurs 1
Kurs 2  Uke 11 13.03.2018 Tore  Kurs 2
Kurs 3  Uke 16 17.04.2018 Geir  Kurs 3
Kurs 4  Uke 21 29.05.2018 Eirik  Kurs 4
Kurs 5  Uke 24 12.06.2018 Daniel/Andre  Kurs 5
Høst 2018 Uke Oppstartsdato Ansvarlig  Påmelding
Kurs 6  Uke 34 21.08.2018  Kommer  Kurs 6
Kurs 7  Uke 36 04.09.2018  Kommer  Kurs 7
Kurs 8  Uke 39 25.09.2018  Kommer  Kurs 8
Kurs 9  Uke 42 16.10.2018  Kommer  Kurs 9
Kurs 10  Uke 46 13.11.2018  Kommer  Kurs 10


Kurspris:

Ikke-medlemmer
kr 2.400,-
Medlemmer Åsane JFF kr 2.100,-
Ikke-medlemmer, under 18 år
kr 2.000,-
Medlemmer Åsane JFF, under 18 år kr 1.600,-
Studenter (ikke-medlemmer)
kr 2.000,-
Studenter (medlemmer) kr 1.800,-
Eksamensavgift (kommer i tillegg)   kr:   300,-

 

Medlemskap i Åsane Jeger og Fiskerforening ut 2017

Hovedmedlem over 25 år

kr 875,-

Barn/ungdom m/ Jakt & Fiske

kr 335,-

Barn/ungdom u/ Jakt & Fiske

kr 250,-

Pensjonist/uføre

kr 475,-

Familiemedlem - Kjøpes på "Min side" på NJFF.no

 

Sidemedlem - Kjøpes via medlemsservice på tlf: 800 300 88 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 


Påmelding skjer elektronisk på deltaker.no. Klikk på link til høyre for ønsket kurs over, eller gå inn på deltaker.no og søk etter "jegerprøven". Håper du finner et kurs/en dato som passer.

For spørsmål kan kontaktes:

Daniel Madsen mobil: 976 03 083 (etter kl. 17.00)

Styret har besluttet at styret, ildsjeler og konkurranseskyttere skal ha spesialpris på skytesenteret.
Hvis du ønsker å kvalifisere og du har mulighet for å hjelpe klubben med din kompetase og engasjement kan du melde deg på banen til dugnad.
Vi arrangerer organiserte dugnader, men det er også en del forefallende arbeid som ligger og venter.
Alle som kvalifiserer og er notert på liste får rabatt på leirduer og skudd og fri skyting på riflebanen.
Rabatt på skudd i denne kategori er 10 kr pr pakke. Prisliste på leirduer finnes oppdatert på foreningens hjemmesider.
Melder du deg som vakt på riflebanen så får du i tillegg nøkler med fri tilgang til riflebanen.
For hagleskyttere som oppnår dugnadskategori og som vil trene litt mer til konkurranser kan man søke om å få nøkkel til port og muligheter til å skyte utenfor de ordinære åpningstidene.
 
 

 

Jeger / Nordic trap og Auto trap banen
DSC00187web 
 Vinterbane
 
 
Dette er banen som ligger rett utenfor klubbhuset. Banen har tak og flomlys for alle vær og lysforhold. Banen har akustisk system som tillater deg å skyte alene eller i gruppe opp til 5 personer.
 
Jegertrap er den mest vanlige leirdue skyting disiplinen i Norge som simulerer rypejakt. Banen består av en kastemaskin som står 10m foran deg. Leirduene sendes fra deg til en avstand på 45 m og opptil 90 graders vinkel med konstant høyde. Konkurranser skytes under Norges jeger og fisker forbunds (NJFF) reglement.
 
Nordic trap er identisk til jeger trap bortsett at leirduene kan ha opptil ett sekunds forsinkelse før de slippes. Konkurranser skytes under Norges skyte forbunds (NSF)reglement.
Begge disiplinene tillater kun ett skudd per leirdue i konkurranse. 
 
Auto trap består av en kastemaskin som står 15 m foran deg. Leirduene sendes fra deg til en avstand på 76m og opptil 90 graders vinkel og en høydevariasjon på 1 - 3 m. Dette er en mye raskere internasjonal disiplin som skytes med blyskudd. Du kan skyte to skudd på hver due. Konkurranse skytes under NSFs reglement.
 
Skeet banen
 
 

Denne banen ligger nord for jegertrap banen. Dette er en olympisk bane. Den består av to tårn 40m fra hverandre med en kastemaskin i hver. Duene er skutt i kombinasjon som single eller doble duer fra 8 standplasser som ligger i en semi - sirkel. Denne disiplinen tillater deg å bruke blyskudd. Konkurranser skytes under NSF International shooting sports federation (ISSF) og Olympisk reglement.
 
Sporting baner
 
Sporting er den mest realistiske jakttreningen du kan få. Vi har mange forskjellige sporting baner, noen med tak og lys. Her har du muligheten til å trene alle mulige skudd du kan treffe på ute på jaktmarkene. Vi har tre permanente baner, en for compact sporting, en for rypejakt og en for skogsfugljakt. Gjennom vår, sommer og høst sesongen lager vi flere små og store utfordringer du kan bryne deg på. Normalt har vi opptil 20 maskiner ute i terrenget. Vi arrangerer hver år konkurranser som Leirduesti og FITASC internasjonal sporting hvor vi bruker kombinasjoner av disse banene.
 
Start dagen med et smell! 
Leirdueskyting er sett på som den artigste formen av skyting og er en av verdens største deltagersport. Skyting er en sport som passer for alle. Det er ikke fysisk krevende og man trenger ingen forkunnskaper. Med kun 15 minutters kjøretur fra Bergen sentrum ligger vi lett tilgjengelig for utdrikkingslag og firmautflukter. Kunder, kollegaer, venner og kjente vil sette pris på et besøk på skytebanen. Vi steller i stand et kruttladd opplegg med skyting, konkurranse og om ønskelig en shoot off til din sommerfest, kick-off, avslutning, konferanse, eller utdrikningslag.
 
Våre erfarne og dyktige instruktører holder korte og lengre kurs som passer alle nivåer, fra de helt ferske på et utdrikkingslag eller firmaturer til erfarne jegere og konkurranseskyttere som ønsker å komme et steg videre. Åsane skytesenter tar imot små og store grupper. Hvor mye og hva dere ønsker å skyte, bestemmer du selv etter ditt budsjett og mål for dagen. Vi holder også større skytearrangementer for firmaer eller privatpersoner utenom banens åpningstider.
De fleste banene har overbygd standplass og flomlys som tillater oss å skyte uavhengig av årstid, vær og lysforhold. Våre skytebaner tilbyr forskjellige disipliner av leirdueskyting som passer fra helt nybegynnere til ekspertene. Vi holder selvfølgelig alt av nødvendig utstyr som våpen, sikkerhetsutstyr, baner og flinke instruktører. I klubbhuset tilbyr vi kaffe, te, brus og snacks og vi har utendørs griller til leie på fine sommerdager.

Aktiviteter

Leirdueskyting
Dette er det mest populære arrangementet og passer for alle som har liten eller ingen erfaring fra skyting. Instruktør vil hjelpe alle gjennom hele skytingen og legger gjerne opp til en uoffisiell konkurranse dere imellom. Våre flushkonkurranser med flashduer får stemningen i laget opp.

Rifleskyting
Her får alle prøve å skyte med .22 salonggevær og med 6.5 kal. jaktgevær. Instruktør vil hjelpe alle gjennom hele skytingen og legger gjerne opp til en uoffisiell konkurranse dere imellom.

Begrensinger:
Leirdueskyting passer for personer fra 12 år og oppover, avhengig av deres størrelse og styrke. Gravide kvinner burde ikke skyte siden vi ikke har mulighet for å beskytte det ufødte barns hørsel.

Grill til leie

Helikopter
Ønsker du å overraske sjefen eller en venn så kan vi tilrettelegge for en storslagen ankomst eller avreise med Helikopter. Vår samarbeidspartner kan gi dine kollegaer, kunder eller venner en flott omvisning av vestlandet fra luften. Vi tilbyr landingsplass for helikopter hvis du kan ønsker å bli hentet eller droppet av på skytebanen for et skytearrangement. Ta kontakt for info.

For mer informasjon eller booking

Kontakt oss
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Konkurransetrening rifle

----------------------------------

Konkurransertrening leirdue

Åsane JFF arrangerer Skyteprøve for storviltjegere på riflebanen i Jonahola. Prøven og tilhørende treningsskyting avvikles under riflebanens ordinære åpningstider >>> 
Se også Vaktliste for riflebanen.
 
Riflebanen har med unntak av ferier åpent hele året, og storviltprøven kan derfor avlegges fra og med 1. april (jaktårets start). De av jegerene som kan oppfordres sterkt til å gjøre unna skytingen tidlig. Nærmere jakten er pågangen på banen stor. Dette kan være stressende, særlig for uøvde skyttere, og muligheten for hjelp og råd fra de baneansvarlige reduseres. På våren og forsommeren er det derimot rolig og trivelig å komme å skyte.
 
Ammunisjon kan kjøpes på banen. Vi selger treningsammo og jaktammo i kaliber 6,5*55  /  308  /  30-06.
 
Husk å ta med jegeravgiftskortet med tilhørende skjema for registrering av gjennomført skyting.
 
TIPS !!!
I stevnesesongen (se terminliste)arrangerer Åsane JFF dobbeltstevne i Jaktfelt og Elgbane. Har kan en jeger som deltar avlegge storviltprøven på én dag!

Jaktfeltstevnet med 30 skudd mot dyrefigur teller som fullt gjennomført obligatorisk trening, selv om det gjennomføres på 1 dag og ikke 2 som ved normal prøve. Det er ingen krav til resultat. (Stevnet teller uansett som trening, selv om man velger å avlegge skyteprøven på vanlig vis).
 
Elgbanestevnet teller som skyteprøve dersom man oppnår resultat som beskrevet nedenfor :

19.3 Alternativ måte å avlegge skyteprøve for storviltjegere på Direktoratet for naturforvaltning har inntil videre godkjent den tidligere ordning om at oppnådd sølvmerke i elgskyting etter gammelt program godkjennes som bestått skyteprøve.
 
Prøven kan avlegges etter følgende program:
Elgfigur med 45 cm ring i vitalt treffområde. Den løpende elgen skal i jevn hastighet passere skytefeltet på 23 meter i løpet av 4-5 sekunder. Ett  skudd pr. passering, avstand 100 meter.
 
Det skytes 15 skudd etter følgende program:
1. Mot stillestående elg - 5 skudd knestående eller sittende. Krav 5 treff.
2. Mot stillestående elg - 5 skudd stående. Krav 3 treff.
3. Mot løpende elg - 5 skudd stående. Krav 3 treff.
 
NJFF anbefaler sine foreninger å legge til rette for denne alternative måte å avlegge skyteprøven på. Den er vanskeligere enn den ordinære prøven, men gir storviltjegerne langt bedre trening og skyteferdighet. - Sakset fra regelverk for jaktskyting. -
 
Høres dette vanskelig ut så husk at den ordinære villreinfiguren har treffområde på 30 cm i diameter. Elgen er større! Men, en treningskveld eller to på banen i forkant for å øve på den løpende elgen er nok å anbefale....
 

Hva skjer i ÅJFF og BLK

23 jun 2018
11:00AM - 04:00PM
Leirduebanen er åpen 11:00 - 16:00
23 jun 2018
11:00AM - 02:00PM
Riflebanen åpen 11:00 - 14:00
25 jun 2018
06:00PM - 08:00PM
Ungdomsskyting fra kl 18:00
26 jun 2018
05:30PM - 08:00PM
Riflebanen er åpen 17:30 - 20:00
26 jun 2018
05:30PM - 08:30PM
Leirduebanen er åpen 17:30 - 20:30
26 jun 2018
05:30PM - 08:00PM
Riflebanen er åpen 17:30 - 20:00
27 jun 2018
06:00PM -
Jaktfelttrening fra kl 18:00
28 jun 2018
05:30PM - 08:30PM
Leirduebanen er åpen 17:30 - 20:30
30 jun 2018
11:00AM - 04:00PM
Leirduebanen er åpen 11:00 - 16:00
30 jun 2018
11:00AM - 02:00PM
Riflebanen åpen 11:00 - 14:00
02 jul 2018
06:00PM - 08:00PM
Elgbanetrening fra kl 18:00
03 jul 2018
05:30PM - 08:00PM
Riflebanen er åpen 17:30 - 20:00
03 jul 2018
05:30PM - 08:30PM
Leirduebanen er åpen 17:30 - 20:30
03 jul 2018
05:30PM - 08:00PM
Riflebanen er åpen 17:30 - 20:00
05 jul 2018
05:30PM - 08:30PM
Leirduebanen er åpen 17:30 - 20:30
07 jul 2018
11:00AM - 04:00PM
Leirduebanen er åpen 11:00 - 16:00
07 jul 2018
11:00AM - 02:00PM
Riflebanen åpen 11:00 - 14:00
08 jul 2018
08:00AM - 04:00PM
Langholdstrening
09 jul 2018
06:00PM - 08:00PM
Ungdomsskyting fra kl 18:00
10 jul 2018
05:30PM - 08:00PM
Riflebanen er åpen 17:30 - 20:00

Grasrot Plakat Stående

ÅJFF på Facebook

Samarbeidspartnere

Gassmontasjeweb 

Terminlister NSF 2017

Innlogging for redaktører

Copyright © Åsane Jeger og Fiskerforening 2016. All Rights Reserved.